Home > Partners

De partner organisaties van Bocas Sanas

De stichting Bocas Sanas  begon haar werk in 2008 op uitnodiging van de Fundación Candida Minaya, een organisatie die gezondheidszorg en onderwijs verzorgt voor Dominicaanse kinderen in en rond Maimón.

In Nederland werd samengewerkt met de Stichting Hulp aan de Dominicaanse Republiek (SHDR) die regelmatig hielp bij het verschepen van hulpgoederen naar de Dominicaanse Republiek door ruimte beschikbaar te maken voor Bocas Sanas materiaal.

Bocas Sanas werkt ook samen met de Stichting Dental Health International Nederland, http://www.dhin.nl/, met veel internationale ervaring op het gebied van mondzorg in ontwikkelingslanden. DHIN stelt zowel kennis als materiaal beschikbaar.

In de Dominicaanse Republiek werd en wordt nauw samengewerkt met tandheelkundigen van het Ministerie van Volksgezondheid, voor het verlenen van curatieve zorg, en met het Ministerie van Onderwijs via de scholen die deelnemen aan het Bocas Sanas programma. Er is ook nauwe samenwerking met tandpasta- en tandenborstelproducent Colgate Palmolive Dominicana, voor de levering van tandpasta en tandenborstels en het geven van voorlichting over mondverzorging.

Sinds 2014 is er ook samenwerking met de Centro de Salud y Prevención CEPREDIMA, een privé-kliniek die haar faciliteiten beschikbaar stelt, tegen minimale kosten, voor de behandeling van schoolkinderen met tandproblemen.