Home > Nieuws > Sarah Marie en Laura Lisette
Bocas Sanas is ontzettend blij met en trots op deze twee jonge dames van 17 en 18 jaar!

In het midden ziet u Laura Lissette Suero. Laura Lisette is opgegroeid in een dorpje uit onze werkregio. Ze heeft de middelbare school doorlopen en is geslaagd met de hoogste cijfers van haar klas!

Haar droom is kinderarts te worden maar daar ontbreken de middelen voor. We gaan proberen haar te helpen en zijn opzoek naar sponsoren, bedrijven, organisaties die hieraan mee willen werken!

Rechts ziet u  Sarah Marie Pfister. Zij komt uit Duitsland en is voor drie maanden in Puerto Plata voor een studie Spaans. Ze heeft via internet Bocas Sanas gevonden en de wens uitgesproken om vrijwillig te helpen waar ze kan.

Beide dames werken graag met kinderen. Ze zijn samen met Cristina langs de scholen gegaan om voorlichting te geven aan de klassen.

Foto gemaakt tijden het bezoek aan de school Gusmancito. Een klein schooltje in de bergen. Op deze school gaan de kinderen nog óf in de ochtend óf in de middag naar school. Veel scholen zijn de afgelopen jaren verbouwd door de regering. Er is een eetlokaal gekomen en de kinderen gaan hele dagen naar school. Alleen op de afgelegen scholen gaan de kinderen nog een halve dag naar school. Ochtends van 8 tot 12 of ‘s middags van 2 tot 5 uur.

 

 

Gedisciplineerd in de rij voor het dagelijkse tandenpoetsen.

Voorlichting voor de klas in La Colorada. Rechts onze vrijwilligers Sarah Marie , Laura Lisette en Cristina. Een aantal van de kinderen zijn verkleed omdat 12 Oktober een feestdag is : El dia de la rasa.

Kortom, Bocas Sanas is weer druk bezig om in het door armoede en orkaan geteisterde gebied het schoolpoetsen weer te stimuleren. De school leiding en de kinderen zijn blij met deze aandacht.

Een ander aspect waar wij heel blij mee zijn is dat deze twee jongedames, afkomstig van twee heel verschillende werelden en milieus, heel goed samen gewerkt hebben wat heel stimulerend kan zijn voor elkaars toekomst.