Home > Nieuws > Ambassade bezoek

14 juli j.l. bezocht Cristina de Dominicaanse ambassade in Den Haag om kennis te maken met de nieuwe ambassadeur; S.E. Embajador Juan Bautista Duran en deze te informeren over Bocas Sanas.

S.E. Ambassadeur Juan Bautista Durán heeft een werkoverleg met mevrouw. Cristina Vásquez-Doorman, oprichter en directeur van de Stichting Bocas Sanas Nederland-Maimón, die aan de ambassadeur het project presenteerde om de mondgezondheid van kinderen in het noorden van de Dominicaanse Republiek te bevorderen, specifiek in de provincie Maimón in Puerto Plata.

Bocas Sanas werkt samen met vrijwillige tandheelkundige professionals uit Nederland. Elk jaar reist een team voor een periode van twee weken naar het gebied, om basisscholen te bezoeken waar kinderen, leraren en ouders informatie wordt aangeboden over de preventie van mondziekten. Tevens worden er op de scholen poetsbakken en water reservoirs aangelegd en gedurende de twee werkweken wordt er op een aantal scholen tandheelkundige hulp gegeven. Gedurende het gehele jaar worden de scholen voor voorlichting en preventie regelmatig bezocht en 1 dag in de week is er gratis tandheelkundige hulp door Bocas Sanas voor kinderen van de regio Maimon.